» Dagens recept dag. 4- hemmagjord glass, Swirly and Rasberry Ice cream med hemmagjorde glassvåfflor
Ikväll ska vi ha gäster, därför tänkte jag att jag ville göra en lite satsigare efterätt, jag tänkte göra hemgjord mango och hallonglass med hemmagjorda rån! Det får därför bli dagens recept! Har aldrig testat det här receptet förut.
Glass:
Ingredienser:
- 6 äggulor
- 3 1/2 dl grädde
- 1 vaniljstång
- 1 1/2 dl socker
- 3 dl hallon
- 1/2 dl socker
- 2 dl tärnad mango
- 1/2 dl socker
Gör så här:
1. Börja med att koka upp hallon och socker och mango och socker i separata kastruller.
2. Sjud tills bären kokat sönder och mangon börjat mjukna. Sila sedan bort hallonfröna och mixa mangon slät.

3. Sedan över till själva glassen: Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt.

4. Ta 1 dl av grädden av grädden och häll i en kastrull tillsammans med vaniljstången som du har skrapat ur fröna på. Värm upp grädden, men den får inte koka! Ställ sedan åt sidan och låt svalna.

5. Vispa resten av grädden hårt.

6. När den varma grädden svalnat häller du ner den i äggblandningen och rör om. Vänd sedan ner den vispade grädden och häll upp i en form.
7. Nu är det dags för smaksättning! Häll i mango och hallonpureen i formen. Om du vill ha ett fint mönster kan du röra om med en grillpinne i smeten försiktigt.

8. Ställ in formen i frysen i 4 timmar.
9. KLART!
Rån 8 st:
Ingredienser:
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 3 dl vetemjöl (knappt)
- 100 g smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop soker, vatten och vetemjöl
3.Tillsätt det smälta smöret.
4.Rita upp cirklar på ett bakplåtspapper med diametern 12 cm.
5.Klicka ut smeten i cirklarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 5-10 min tills de fått en fin gyllenbrun färg.
6. Låt svalna, KLART!

Lägg en kula glass på rånet och toppa med färsk mango och hallon!

//Rebecca
Alina
tack!
vilken snygg header och blogg ni har!
Trackback